Onboarding

Onboarding, oplæring, træning – kært barn har mange navne

Onboarding af medarbejdere

Får du løbende nye medarbejdere, som du forventer tager jeres værdier til sig, og hurtigt er mindst lige så effektive og motiverede som resten af teamet?

Onboarding på video er et værdifuldt værktøj til at integrere nye på arbejdspladsen, og gøre dem velforberedt allerede inden de møder første dag.

Hvorfor skal du onboard nye medarbejdere på video?

Effektiv formidling af værdier og strategi
Intet er så godt til at formidle virksomhedens værdier, mission, vision og strategi som video. Den nye medarbejder får hurtigt et overblik over hvorfor den nye arbejdsplads gør som de gør, hvor virksomheden kommer fra – og hvor den er på vej hen. Og ikke mindst kan du som leder formidle medarbejdergruppens livsvigtige rolle på rejsen.

Højere kvalitet

Når alle nye medarbejdere kommer igennem det samme, velafstemte og korrekte oplæringsforløb, vil virksomheden oftest opleve en markant kvalitetsløft. Alle for samme detaljeringsgrad i oplæringen, og “dårlige vaner” kommer ikke videre til næste generation af medarbejdere.

Tidsbesparende

Det er tidskrævende når en ny medarbejder skal oplæres fra bunden, og der skal ofte flere medarbejdere til at stå for oplæringen. Et onboarding-forløb på video er tidsbesparende, fordi når forløbet er optaget og klippet, så er medarbejderen blevet klædt på til at udføre sin rolle i virksomheden, og kan i mange tilfælde bare nøjes med at kunne stille spørgsmål.

Kosteffektiv

Det koster mange penge at oplære en ny medarbejder, da en leder ofte skal bruge flere dage på at oplære den nye kollega. Et oplæringsforløb på video er noget du altid kan aktivere, og fremover kan nye medarbejdere lære om deres arbejdsrutiner på video – og dét sparer både tid og penge.

Effektiv visuel læring

Rigtig mange mennesker lærer nemmere ved hjælp af se hvad de skal gøre, i stedet for at læse om det. På video kan du visuelt vise de forskellige arbejdsgange, og på den måde sikrer I, at det blive gjort korrekt. I tager medarbejderen i hånden og på en levende måde fortæller og forklarer om de værdier virksomheden måtte have.

Genkendelighed

Når du vælger at lave et onboarding forløb på video, så får medarbejderne en genkendelighed når de ser de arbejdsrutiner i virkeligheden, som de allerede har fået gennemgået på video. På den måde er medarbejderen bedre rustet til arbejdsopgaverne helt fra start og vil føle sig klar til første dag på jobbet. Igennem videoerne vil oplæringen være håndgribelig, da rutinerne bliver mere visuelt forklaret i forhold til en traditionel oplæring.

En del af et team

Få din medarbejder til at føle sig som en del af fællesskabet allerede inden første arbejdsdag. Der vil være genkendelige ansigter på videoen, og igennem forløbet vil der være fokus på at alle medarbejdere gennemgår det samme læringsforløb med virksomhedens værdier.

Hvordan kan I bruge onboarding på video?

Det er vigtigt at jeres medarbejdere er godt klædt på helt fra deres første arbejdsdag. Med et godt onboarding forløb, kan du sørge for at alt fra ny ansatte til erfarne medarbejdere bliver styrket i deres færdigheder og i virksomhedens arbejdsrutiner.

Onboarding på video kan f.eks. være: 

  • Velkomstvideo fra direktøren
  • Generel oplæring af rutiner og arbejdsgange
  • Oplysning om sikkerhed og et motiverende arbejdsmiljø på arbejdspladsen
  • Vigtig viden om virksomhedens værdier og mål

Video er et godt redskab i en oplæringsproces med nye medarbejdere.

LMS værktøjer

Vi har erfaringer med en lang række LMS tools til onboarding og medarbejdertræning, og kan derfor hjælpe jer med at udnytte værtøjet optimalt i forbindelse med design af læringsforløb. Har du endnu ikke investereret i et LMS værktøj til onboarding, kan vi hjælpe jer på rette vej, i forhold til jeres ambitioner og behov.

Hvorfor video til onboarding?

Når du skal oplære en nye medarbejder er det vigtigt at du sikrer en oplæring af højeste kvalitet så alle får en ensartet oplæring. Det gode ved oplæring på video er, at de nye medarbejdere altid kan se videoen igen og igen, hvis der er noget de lige skal have opsummeret.

Motiver dine medarbejdere

Med oplærings videoer kan du kommunikere på en meget mere fortællende måde, hvor du tager medarbejderen i hånden og visuelt gennemgår vigtige procedurer og arbejdsgange, samtidig med at du med ansigter af kollegaer kan få dem til at føle sig som en del af teamet

Giv dem de rigtige værktøjer

Det er vigtigt at dine medarbejdere lærer at udføre deres arbejde korrekt helt fra starten. Derfor kan du med video meget nemmere forklare og vise hvordan de specifikke arbejdsrutiner og opgaver bliver udført præcist – hver gang

Direkte kommunikation

Med oplærings videoer kan du kommunikere på en meget mere fortællende måde, hvor du tager medarbejderen i hånden og visuelt gennemgår vigtige procedurer og arbejdsgange, samtidig med at du med ansigter af kollegaer kan få dem til at føle sig som en del af teamet.

Videoproduktion i Vejle
Adresse

Islandsvej 1
7100 Vejle
C/O DAO

En del af

Onboard Film er en del af Create Media ApS